header

8. utgave september 2019

Bilde av seilfartøyet Christiane fra 1879
CHRISTIANE 140 år! Vi gratulerer jubilanten som har hjemmehavn i Drammen.

Årsmøte 2019

Årsmøtet 2019 avholdes i Kristiansand 18. – 20. oktober. Vi har booket oss inn på Dronningen hotell og ser frem til en flott helg fylt med fartøyvern. Mer informasjon og lenke til påmelding kommer snart. Vi minner også om at medlemmer som ennå ikke har betalt medlemskontingenten, heller ikke får stemme på årsmøtet.

Vi kan også i år i tillegg til årsmøtesakene friste med SøknadsBAR, et rikholdig fagseminar med tema vedlikehold, samt ekskursjon til Bredalsholmen og Bragdøya. Mer info kommer. Avbildet her er BOY LESLIE (Foto: Foreningen SK Boy Leslie).
BOY LESLIE Foto Foreningen SK Boy Leslie

Kampen om Sjursøya slipp fortsetter

Mange tilstede på møtet om Sjursøya slipp ombord på fartøyet HELENA
Norsk Forening for Fartøyvern har tidligere skrevet om kampen for å beholde Sjursøya slipp i Oslo. I august 2019 var det ny runde med møter og forsøk på å få en løsning for å beholde slippen. Det er Kristian Qvigstad som har vært pådriver og tatt saken opp med både Bymiljøetaten og Klimaetaten i Oslo, Oslo Havn og Bystyret. Han inviterte …
Les mer

HESTMANDEN får 5 millioner i 2020

Regjeringen foreslår 5 mill. kroner til HESTMANDEN også i 2020 for å sikre varig drift, vedlikehold og formidling av veteranskipet. Dette er gledelige nyheter! Fartøyet fikk også bevilget det samme under revidert statsbudsjett for 2019. Nå kan vi legge planer for å sikre skipet et stabilt vedlikehold, slik at det kan ha sertifikater for å besøke ulike havner rundt i Norge - ikke minst i forbindelse med frigjøringsjubileet i 2020 hvor krigsseilernes innsats må få en sentral plass, skriver Vest-Agder-museet på sine Facebooksider. HESTMANDEN er et nasjonalt minnesmerke og krigsseilernes innsats en nasjonal historie - vi gleder oss til nå å kunne utvikle formidlingen ombord enda videre, avslutter de med. Se også intervjuet med museumsdirektør John Olsen og lokalpolitikere på NRK.

HESTMANDEN trenger mannskap!

Mer om HESTMANDEN! Fartøyet har nemlig som nevnt tidligere planer om tokt til Murmansk i 2020. I den forbindelse ønsker hun kontakter oppover kysten. Hun har også behov for mannskap i maskin, dekk og bro. Toktet vil foregå i 3 etapper med start i Oslo i mai og retur i Kristiansand i september Har noen innspill til seilingsplan, museer og festivaler hun bør besøke, samt fartøyvernmiljøer og krigshistoriske steder, …
Les mer
Bilde av deler av fartøyet HESTMANDEN under Fjordsteam 2018

BREDALSHOLMEN får hjelp fra fylkeskommunen

Bredalsholmen Dokk og Fartøyvernsenter måtte tidligere i år permittere ansatte. Dette fordi de statlige midlene til restaurering ikke strakk til for å ferdigstille prosjektene som allerede var i gang. Disse fartøyene er ikke sjødyktige og tar opp plass i dokka og har på den måten blokkert for nye oppdrag. Nå trår Vest-Agder Fylkeskommune til ved å forskuttere driftstilskuddet for 2020 på 1,5 millioner. Les mer om saken på fylkeskommunens hjemmesider.
FOLGEFONN I

Gode nyheter for vikingskipene

Vikingskipene sikring
Regjeringen gir klarsignal til bygging av nytt vikingtidsmuseum på Bygdøy og bevilger 35 millioner kroner til oppstarte, skriver Forbundet KYSTEN på sine hjemmesider. Vi kan med dette nå sikre og bevare skip og samlinger for fremtiden, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Iselin Nybø (V). Les hele saken på Forbundet KYSTEN sine hjemmesider.

Brest 2020 International Maritime Festival

Brest-festivalens logo
Brest 2020 International Maritime Festival arrangeres 10. - 16. juli til neste år. Maritime miljøer og fartøyvernere fra hele verden møtes i Brest for et tettpakket program og en unik mulighet til å møtes og befare andre båter og fartøy. Organisasjoner, institusjoner og fartøy kan nå søke om å få være med innen 15. september i år. Mer informasjon om festivalen og søknadsskjema finner dere i dette …
Les mer

Løpende søknadsfrist

Kulturminnefondets logo
Vi minner om at Kulturminnefondet innførte løpende søknadsfrist i fjor. Dette ble gjort for å forenkle søknadsprosessen. Det betyr at du kan søke Kulturminnefondet om støtte til verneverdige fartøy i privat eie når som helst. Les mer på Kulturminnefondets hjemmeside. Lykke til!
NFF Nyhetsbrev (logo)
De nye reglene for personvernerklæring (GDPR) har trådd i kraft og vi har tatt dette på alvor. Mange av dere får våre nyhetsbrev fordi dere har indikert at dere ønsker denne informasjonen fra oss. Dersom dette ikke stemmer har dere mulighet til å klikke på lenken nederst på nyhetsbrevet dere får tilsendt og melde dere av, eller sende oppsigelse …
Les mer
facebook twitter instagram 
footer