Fartøyvernets dag i Stavanger 18. juni!

Lørdag 18. juni markerer Stavanger Fartøyvernets dag! Arrangementet er i regi av Stavanger Veteranbåthavn og er en del av den nasjonale markeringen til Norsk Forening for Fartøyvern. I Stavanger foregår dette ved Steinkarkaien og endekaien ved geoparken/Oljemuseet. Velkommen til aktiviteter for barn, omvisninger på veteranbåter, seilaser, utstillinger og annet gøy!

13. juni 2022

Stavanger Veteranbåthavn arrangerer Fartøyvernets dag med veteranbåttreff ved Steinkarkaien ved Geoparken/Oljemuseet i Stavanger kl. 11.30 – 15.00. Her vil det være kjekke aktiviteter for alle aldre og mulighet til å gå om bord i båtene. Det blir barneaktiviteter på redningsskøyta Olav Ringdal JR i regi av Rygja kystlag, tegnekonkurranse på MS Sandnes med live film av fisk og krabber under båten, sang ved shantykor, samt ponnyer og veteranbiler på kaien. MS Sandnes blir liggende ved kai hele dagen og har salg av middag (kjøttkaker), is, pølser kaffi m.m. om bord.

Kl. 11.15 – 11.30 kan en gå om bord i veteranbåtene Hundvåg1 og Riskafjord II (de ligger ved Steinkarkaien) og bli med (gratis) ut på byfjorden for å møte Norges eldste fiskekutter Fremad II, som er nyrestaurert på Hardanger Fartøyvernsenter. Båtene er tilbake ved kai ca. kl. 12.15 og går etter dette gratis småturer frem til kl. 15.00. Det er bare å møte opp og gå om bord.

Kl. 12.00 møtes veteranbåtene i Vågen i Stavanger for felles fløyting og seilas tilbake til Steinkarkaien, der de blir liggende til kl. 15.00.

Fremad II er Norges eldste brislingfisker og den tar i mot gjester og deler ut nyrøkt brisling fra Stavanger Hermetikkmuseum. MS Sandnes viser en flott utstilling, som har fått svært positive tilbakemeldinger, om veteranbåtenes historiske tilknytning til byen og regionen, samt kortfilm om Stavanger som stolt sjøfartsby. Alt foregår i den store salongen øverst i båten, der en kan sette seg med kaffikoppen og nyte arrangementet eller gå ut på dekk og ha hele oversikten.

Les mer på hjemmesiden til Stavanger Veteranbåthavn. Følg dem også gjerne på Stavanger Veteranbåthavn | Facebook

Arrangementet er del av den nasjonale fartøyvernets dag, for å feire Frivillighetens år og den frivillige innsatsen veteranbåtflåten er helt avhengig av. Fartøyvernets dag arrangeres i samarbeid med Norsk Forening for Fartøyvern. Det er støttet av Stavanger kommune og Rogaland fylkeskommune, samt flere gode samarbeidspartnere.

Velkommen!