Plaketter

Er ditt fartøy fredet eller vernet av Riksantikvaren? Da kan du bestille plaketten for vernet eller fredet fartøy.

21. april 2021

Plakettene er noe vi har samarbeidet med Riksantikvaren om i flere år og som vi endelig kunne tilby våre medlemmer fra 2019. Plakettene er laget av messing med sort overflate og Riksantikvarens emblem i messingfarge, med påskrift vernet, verna, fredet eller freda. Formatet er 12 x 12 cm for medium og 15 x 15 cm for store plaketter og koster kr. 510,- per stykk. Frakt kommer i tillegg. Ønsker man en bakplate koster dette ekstra, pris på bakplaten avtales med hver enkelt avhengig av hvilken type plate som ønskes.

Plaketten kan bestilles hos produsent Alexander R. Thomassen på hjemmesiden til Thomassen CNC Verksted. Her oppgir dere fartøyets navn og om det er fredet eller vernet. Produsenten sjekker dette opp mot Riksantikvarens Kulturminnesøk. Gi også beskjed om dere ønsker nynorsk (freda/verna) eller bokmål (fredet/vernet), om dere ønsker bakplate, hvilken bakplate, skrift på bakplate, samt info om postadresse

For dere som heller ønsker en bronseplakett med motivet i relieff har vi undersøkt om vi kunne tilby dette også. Men grunnet bokstavtykkelsen i det godkjente designet er dette dessverre ikke mulig. Vi har fått laget flere prøvestøp, men metallet fløt ikke godt nok ut i detaljene og bokstavene. Man kan derfor kun bestille messingplaketten.