header

8. utgave september 2020

2015. Hestmanden. Foto Harald Sætre 3872x2592-005 (1)
God nyhet på sensommeren! HESTMANDEN har fått godkjent utvidet prøvetur uten taubåtfølge. Dette flotte bildet fra 2015 ble tatt av Harald Sætre.

Årsmøte 2020 gjennomføres digitalt

Det er mye usikkerhet når det gjelder koronapandemien og hva som lar seg gjennomføre i oktober. Foreningen kan risikere store utgifter hvis vi må avlyse et fysisk årsmøte på kort varsel. Styret har derfor besluttet at årsmøtet holdes digitalt 16. - 18 oktober 2020 med mulighet til å stemme over de formelle årsmøtesakene. Selve fagseminaret vil arrangeres fysisk ved første mulighet i 2021. Mer informasjon kommer.
Bilde av rutebåten HVALER fra 1892

Utvidet kompensasjon for frivillig sektor

I revidert nasjonalbudsjett for 2020 ble det foreslått en kompensasjon for frivillig sektor som skal dekke inntektstap fra blant annet loppemarkeder, kiosksalg, basarer samt utleie av organisasjonseide bygg og anlegg inkludert utleie av fartøy. Krisepakken gjelder for inntektstap i perioden 12. mars til og med 31. august 2020. Søknadsfrist er 15. september. Merk at man må være registrert i Frivillighetsregisteret for …

Les mer
Bildet av fjordabåten STORD

Kulturhistorisk kysttur med ROGALAND

Kulturhistorisk kysttur med M/S ROGALAND - av Sigurd Jansen Endelig var det tur igjen med Rogaland! Vi har vært så heldig å få Atle Skarsten, flykaptein og lokalhistoriker, til å fortelle gjestene om den farlige kysten utenfor Jæren. Med fokus på krigsårene. Totalt kjente han til 169 forlis på strekningen Feistein til Tungenes. Det var en engasjert foredragsholder med mange …

Les mer
Bilde av 4 av mannskapet på kystruteskipet ROGALAND

Livbåt fra 1956 til salgs

Livbåt fra 1956 til salgs
Kan noen av våre fartøy trenge en livbåt? Nå selges en original og ubrukt livbåt fra 1956 bygd av Jens K Skorgenes. Alt av utstyr som var med er tatt vare på, og følger med ved salg, skriver selger. Sjekk annonsen på Finn.no hvis du er interessert.

Fartøyvernets ABC

Bilde av lystbåten PELLE fra 1882
Fartøyvernets ABC gjennomføres som planlagt 20. - 21.11.2020 Quality Hotel Expo på Fornebu i Viken. Med 25 deltakere vil vi være trygge på at vi kan følge offentlige smittevernsråd. Hold derfor av datoen hvis dere ønsker å delta. Konferansen er ment som et kurs for nye medlemmer i fartøyvernet - eller for dem som trenger en oppfriskning - og er en praktisk veiledning for restaurering av verneverdige fartøy. Mer info kommer.

Søk tilskudd fra Kulturminnefondet

Bilde av seilfartøyet ANNA ROGDE
SKOGØY, STYRBJØRN og ANNA ROGDE er av dem som har fått tildelt midler fra Kulturminnefondet i det siste. Fondet er en tilskuddsordning for bevaring av kulturminner og kulturmiljøer. Også frivillige lag og organisasjoner, enten de eier kulturminnene selv eller forvalter dem på vegne av andre, kan søke. Les mer her om Kulturminnefondet og hvordan søke.

Sjøfartsdirektoratet informerer

Sjøfartsdirektoratets logo
Sjøfartsdirektoratet har samlet siste nytt knyttet til koronapandemien og de utfordringene dette gir for skipsfarten. Les mer på Sjøfartsdirektoratets hjemmeside.
NFF Nyhetsbrev (logo)
Vi retter oss etter reglene for personvernerklæring (GDPR). Mange av dere får våre nyhetsbrev fordi dere har indikert at dere ønsker denne informasjonen fra oss. Dersom dette ikke stemmer har dere mulighet til å klikke på lenken nederst på nyhetsbrevet dere får tilsendt og melde dere av, eller sende oppsigelse …
Les mer
facebook twitter instagram 
footer