Oppdatert veileding til arrangementer og seilaser

Norsk Forening for Fartøyvern har fått mange henvendelser angående hvordan fartøyene skal håndtere seilaser fremover under koronapandemien. Vi har derfor litt samlet info om dette i dokumenter og lenker under. Husk at rådene kan endre seg!

Serveringssteder som ikke selger mat kan også åpne nå, så lenge de kan holde regelen om avstand på minst én meter. Det skal stilles krav i forskrift om sitteplasser og bordservering. Myndighetene satser også på å åpne arrangementer for inntil 200 personer fra 15. juni 2020.

Noen velger også å risikovurdere arrangementet. Vi har derfor lagt ved et eksempel på dette fra FAXEN. Vi har også lagt ved et eksempel på mal for trygg passasjerfrakt fra GRANVIN.

I tillegg har Frivillighet Norge og Landsrådet for Norges barne- og ungdomsorganisasjoner laget en veileder for smittevern for frivillige organisasjoner. Denne finner dere også under her. Den er laget slik at frivillige organisasjoner kan gjennomføre aktiviteter innenfor smittevernreglene, slik Helsedirektoratet har åpnet for.

Råd og veiledning til arrangementer og seilaser (NFF)

Informasjon fra Helsenorge.no om arrangementer og aktiviteter

Eksempel fra FAXEN på mal for risikovurdering av arrangementer

Eksempel fra GRANVIN på mal for trygg passasjerfart

Veileder for smittevern for frivillige organisasjoner (Frivillighet Norge)

Folkehelseinstituttets mal for smitteveileder

veteranbuss på vei ut av ferga SKÅNEVIK
Illustrasjonsfoto: Harald Sætre
Kommentarer er skrudd av.

Drevet med WordPress. Levert av WooThemes

Design Ingrid&Odd - Utviklet av Nettvendt