Fremtidens fartøyvern – pilotprosjektene er klare!

NESEBUEN

Norsk Forening for Fartøyvern lyste ut midler før jul til pilotprosjekter under temaet Fremtidens fartøyvern hvor vi søkte etter medlemsfartøy som ville lære opp unge i fartøyvern, maritime håndverkstradisjoner og sjømannskap. Målet var å rekruttere unge til fartøyvernet ved hjelp av faste fritidsaktiviteter ombord. Vi fikk inn mange gode søknader og alle var relevante som pilotprosjekteter, det var derfor en svært vanskelig oppgave å velge ut for refereransegruppen som bestod av deler av styret og halve sekretariatet.

Logo Sparebankstiftelsen DnB

Vi har vært så heldige å fått midler fra Sparebankstiftelsen DnB til å dele ut til hele 3 pilotprosjekter. De 3 prosjektene som ble valgt ut er Sør-Troms Museum med skonnerten ANNA ROGDE, Kragerø Kystlag med stålferga GAMLE KRAGERØ, samt Bragdøya Kystlag med losskøyta DAGMAR og fiskeskøytene PIL og NESEBUEN. Gratulerer!

I disse tre pilotprosjektene vil deltakerne få unik kompetanse i form av fartøyvern, tradisjonelle maritime håndverk og sjømannskap ombord på eldre fartøy. Samtidig vil det føre til «vern gjennom bruk» av Norges flytende kulturminner og rekruttering av fremtidens fartøyvernere. Vi gleder oss til å følge dere i dette viktige arbeidet!

Kommentarer er skrudd av.

Drevet med WordPress. Levert av WooThemes

Design Ingrid&Odd - Utviklet av Nettvendt