ROGALAND 90 år!

Rogaland havarerte i Bergen etter eksplosjonskatastrofen i 1944.

I år er ROGALAND 90 år og feirer jubileet med en storveis seilas som skal gjennomføres i 1950-talls stil. Seilasen starter 4. juli med avgang fra Stavanger og skal innom Egersund, Lillesand, Grimstad, Lyngør, Langesund, Larvik, Tønsberg, Risør og Farsund før hun er tilbake i Stavanger igjen 15. juli.

Les hele programmet her, målsettingen er å gjenskape historien til Kystruteskipet M/S ROGALAND. Vi oppfordrer alle til å møte opp langs ruta for å feire jubilanten!

Det er forøvrig Stiftelsen Veteranskipslaget Rogaland som har sendt oss disse flotte bildene. ROGALAND har vært i stiftelsens eie siden 2002 og ble i 2014 fredet av Riksantikvaren. I 2015 ble skipet utnevnt til Stavangers byskip av Stavanger kommune og er i dag det eneste igjen i Norge av 40 skip som trafikkerte Kystruten mellom Oslo og Bergen.

Bilde av kystruteskipet ROGALAND fra 1929
ROGALAND nyrestaurert i 2016
Kommentarer er skrudd av.

Drevet med WordPress. Levert av WooThemes

Design Ingrid&Odd - Utviklet av Nettvendt