HESTMANDEN får 5 millioner

I revidert statsbudsjett framlagt 14. mai ble det klart at HESTMANDEN – norsk krigsseilermuseum – allikevel får de 5 millionene fartøyet trenger til drift og vedlikehold i 2019. I utgangspunktet fikk HESTMANDEN avslag fra Kulturdepartementet på søknad om driftstøtte. Dette ville ha betydd at fartøyet måtte ligge til kais etter kun 1 års drift, noe som hadde vært
svært synd for fartøyvernet og svært synd for formidling av krigsseilerhistorien. Både Vest-Agder-museet og Riksantikvaren engasjerte seg sterkt i saken. Dette har gitt resultater og Kulturdepartementet har snudd. Vi kan nå gratulerer HESTMANDEN med de midlene som trengs for å kunne vedlikeholde og sertifisere skipet for seiling under 75 års markeringen av 2. verdenskrigs slutt. Stor takk til kultur- og likestillingsminister Trine Skei Grande!

HESTMANDEN

Kommentarer er skrudd av.

Drevet med WordPress. Levert av WooThemes

Design Ingrid&Odd - Utviklet av Nettvendt