Riksantikvaren ønsker HESTMANDEN til sjøs

Vi har tidligere informert om at HESTMANDEN mangler i underkant av 5 millioner kroner for å bli et seilende krisgsseilermuseum. Vest-Agder-museet søkte om penger til driftsstøtte, men fikk avslag fra Kulturdepartementet. Det betyr at HESTMANDEN må ligge til kais etter kun 1 års drift. Dette er svært synd for fartøyvernet og svært synd for formidling av krigsseilerhistorie. Nå har heldigvis også Riksantikvaren kommet på banen. Hanna Geiran melder til Klassekampen at
det er svært ­spesielt at det ikke er midler til å drifte et museums­skip som staten har brukt mange millioner på å pusse opp. Vi er hjertens enig! Les hele saken på Klassekampens nettsider.

Kommentarer er skrudd av.

Drevet med WordPress. Levert av WooThemes

Design Ingrid&Odd - Utviklet av Nettvendt