Innspill til ny kulturminnemelding

Like før jul skrev vi om innspillmøter i forbindelse med ny kulturminnemelding som regjeringen har startet arbeidet med. Nå er også våre skriftlige innspill klare, de er oversendt Klima- og miljødepartementet og kan lastes ned her: Innspill til ny kulturminnemelding

Fartøyvernet trenger et økonomisk løft og økonomisk særbehandling for å hindre frafall og for å sikre en berettiget plass innen kulturminnevernet. Vi ønsker blant annet å styrke sektoransvaret, utarbeide ny nasjonal verneplan, legge bedre til rette for våre frivillige, fokusere mer på vern gjennom bruk, sørge for økonomisk forutsigbarhet og løfte fartøyvern som fag inn i høyere utdanning. Vi håper departementet lytter til våre innspill og tar oss med i det videre arbeidet.

Verneverdige fiskefartøy ved Bergen havn, blant annet SJØLEIK fra 1938
ARIEL og SJØLEIK på Fjordsteam i Bergen 2018
Kommentarer er skrudd av.

Drevet med WordPress. Levert av WooThemes

Design Ingrid&Odd - Utviklet av Nettvendt