Ny kulturminnemelding og kulturminnevernlov

Regjeringen har nå startet arbeidet med ny kulturminnemelding. Norsk Forening for Fartøyvern og ande kulturvernorganisasjoner ble invitert på innspillsmøte av Klima- og miljødepartementet 22. november. Her fikk vi snakket fartøyvernets og våre frivilliges sak, og vi kommer til å følge opp dette arbeidet utover våren. Det som også blir viktig fremover er de regionale innspillsmøtene som skal arrangereres etter jul:

  • Førde: 8. januar 2019
  • Tromsø: 21. januar 2019
  • Oslo 24. januar 2019

Her oppfordrer vi medlemmer og andre til å delta for å gi våre politikere nyttige innspill. Klima- og miljøminister Ola Elvestuen (V) anmoder nettopp om dette. De ønsker å løfte arbeidet med kulturminner i alle deler av samfunnet, uttaler han videre. Les mer om de regionale samlingene på regjeringens nettside om kulturminnemeldingen.

Regjeringen ønsker også ny kulturminnevernlov. Frivillighet, vern gjennom bruk, immateriell kulturminnevern, nasjonal verneplan for fartøy og Farokonvensjonen er stikkord som er viktige for fartøyvernet. Send oss gjerne en e-post til post@norsk-fartoyvern.no med flere innspill.

MIDTHORDLAND
Kommentarer er skrudd av.

Drevet med WordPress. Levert av WooThemes

Design Ingrid&Odd - Utviklet av Nettvendt