STORD I fikk hederlig omtale fra Europa Nostra

Medlemsfartøyet STORD 1 fikk hederlig omtale – Special mentions – på Europa Nostras europeiske kongress i sommer. Europa Nostra er en europeisk organisasjon som blant annet jobber for å skape oppmerksomhet og bevisstgjøring rundt kulturarv, gjennomføre aksjoner når kulturarv er truet, samt belønne innsats for bevaring av kulturarv. Når det gjelder sistnevnte gis priser og hederlig omtale til «fremragende bidrag til arbeidet med bevaring og forbedring av Europas kulturarv». For 2018 ble STORD I spesielt verdsatt av juryen, men nådde ikke helt opp for å motta pris. Det er allikevel en stor ære å få hederlig omtale, og vi gratulerer STORD I så mye! Juryens begrunnelse er om følger:

STORD I, passasjerskip fra 1913

STORD I på Fjordsteam Stavanger i 2017

«Den typisk norske dampfjordbåten Stord I ble bygget som passasjerskip i 1913 og opererte som sådan på vestkysten av Norge til 1969, deretter som flytende hotell i Oslo i 10 år. Skipet ble brakt tilbake til Vestlandet av den frivillige organisasjonen Veteranskipslaget Fjordabåten som restaurerte den. I 1987 ble skipet dessverre ødelagt av en brann bare noen uker etter at den var ferdig restaurert. I 2015 ble restaureringen av skipet fullført nok en gang. Juryen berømmer særlig de frivilliges utholdenhet etter det uheldige tilbakeslaget. Dette viser betydningen av kollektiv innsats for å få dette kulturminnet tilbake på sjøen».

 

Kommentarer er skrudd av.

Drevet med WordPress. Levert av WooThemes

Design Ingrid&Odd - Utviklet av Nettvendt