Sjursøya slipp i fare for å legges ned

Oslo Havnevesen ønsker å legge ned Sjursøya slipp. Sjursøya er en sentral del av Sydhavna i Oslo havn, og den kommunale slippen er den eneste i området som kan ta større båter. Neste slipp for større båter blir Horten som allerede har fullt opp i sin timeplan. Det kan virke som om nedleggelse av slipper er en nasjonal prosess, hva da med fartøyvernet i disse områdene hvis ingen av  båtene våre har en slipp å gå til? I Oslo-området finnes det private slipper, men trenden rundt om i Norge er at disse selges til utbyggere som vil bruke tomten til andre ting.

bilde av skonnerten SVANEN med fulle seil

Skonnerten SVANEN har vært en av brukerne av Sjursøya slipp. Foto: Norsk Maritimt Museum

Skal vi ha båter og fartøyvern – vern gjennom bruk – langs kysten i fremtiden, må vi ha slipper. Å se denne helheten er viktig, vi er derfor glade for at Kristian Qvigstad som representerer blant annet Båtservice sightseeing og Oslo Seilskuterederi tar kampen her i Oslo og løfter den opp politisk med støtte fra blant andre Forbundet KYSTEN og oss. Qvigstad håper nå på møte med byråd for byutvikling i Oslo Hanna Marcussen for å unngå nedleggelse av slippen. Dette haster, for snart skal saken opp i Havnestyret. Vi håper politisk trykk fra Qvigstad, kystkulturorganisasjonene og andre interessenter førere til at vi får beholde slippen. Gi oss gjerne informasjon om slipper i ditt område.

Én kommentar til Sjursøya slipp i fare for å legges ned

 1. Knut von Trepka 26. november 2018 at 13:27 #

  Hei
  Denne slippen må være en av norges fineste så det er tragisk om den blir lagt ned! Svanen har brukt denne slippen i alle år.
  Havenevesenet snakket lenge om en veteranbårhavn ved Alnaelvens utløp ved Kongshavn og vi snakket om at man kanskje kunne flytte slippen dit. Skjønt det koster vel en formue bare å flytte den. Hensikten med nedleggelsen skal angivelig være et mulig fremtidig plassbehov for tomme containere kanskje om 30 år. Det må være en dårlig begrunnelse. Tomme containere må vel være et logistikkproblem. De hevder videre at det ikke er Havnevesenets oppgave å drive slipp, men slipp med verksted for fartøyer må da være mere havnerelatert enn eiendomsutvikling som later til å være mest i fokus.
  Hilsen
  Knut von Trepka

Drevet med WordPress. Levert av WooThemes

Design Ingrid&Odd - Utviklet av Nettvendt