Utslipp i verdensarvfjordene – høring fra Sjøfartsdirektoratet

dampbåten THOROLF på 60 fot

THOROLF i Ålesund benyttes til charter

Sjøfartsdirektoratet har sendt ut et høringsforslag som innebærer egne reguleringer om utslipp til luft og sjø i de norske verdensarvfjordene Nærøyfjorden, Aurlandsfjorden, Geirangerfjorden, Sunnylvsfjorden og Tafjorden for fartøy i chartertrafikk.

Forslaget inneholder blant annet svovelkrav som i ECA for hele verdensarvfjordområdet, strengere krav til NOx-utslipp, forbud mot kloakkutslipp, reguleringer om bruk av eksosvaskesystem og krav om en miljøinstruks. Norsk Forening for Fartøyvern har sendt inn høringsbesvarelse og bedt om unntak. Forskriften er først og fremst for å redusere negative miljømessige konsekvenser av cruisebåttrafikken, noe vi støtter, men vi ønsker allikevel at det i forskriften gjøres et unntak for vernete og fredete fartøy når det gjelder utslipp.

Hele høringsbesvarelsen finner dere i dokumentet Høringsbesvarelse utslipp verdensarvfjord

Kommentarer er skrudd av.

Drevet med WordPress. Levert av WooThemes

Design Ingrid&Odd - Utviklet av Nettvendt