STAVENES får støtte fra Stiftelsen UNI

D/S STAVENES har i år blitt tildelt 400.000 fra Stiftelsen UNI. Det er svært gledelig at dette fartøyet, som er det eneste dampskipet som er igjen fra Nordre Bergenhus Amts Dampskibe/Fylkesbaatane, nå kan realisere prosjektet med å legge tredekke akter. Å restaurere en dampbåt fra 1904 etter antikvariske retningslinjer er krevende og kostbart. Norsk Forening for Fartøyvern er glade for at Stiftelsen UNI ser verdien av å støtte flytende kulturminner. STAVENES er forøvrig vernet av Riksantikvaren og et av få ruteskip fra begynnelsen av forrige århundre som fortsatt er bevart i dag.

4 fartøyvernere ombord på STAVENES

Glade fartøyvernere ombord på STAVENES (foto fra 2013)

Kullfyrte STAVENES er forøvrig en ivrig deltaker på arrangementer som veteranbåtfestivalen Fjordsteam og Kulturnatt Bergen. Vi gratulerer så mye med tildelingen fra Stiftelsen UNI og oppfordrer flere fartøyvernere til å søke midler.

Les mer om tildelingen under:
Stiftelsen UNI gir støtte til STAVENES

Veteranskibslaget STAVENES

 

Kommentarer er skrudd av.

Drevet med WordPress. Levert av WooThemes

Design Ingrid&Odd - Utviklet av Nettvendt