Kulturminnefondet gir støtte til restaurering av LETE

På onsdag 19. September fikk LETE tildelt 500.000,- kr. av Kulturminnefondet. Norsk Forening for Fartøyvern var tilstede under markeringen, og fikk omvisning av Halsnøy dokk av Johannes G. Eide. Saksofonist Audun Tvedten spilte stemningsfull musikk.

LETE er et fartøy Kulturminnefondet mener det er viktig å ta vare på, da den står som eksempel på en sjelden type spesialfartøy som det ikke finnes mange igjen av. Kabelbåten fra 1944 var kontrahert av Telegrafverket ved Standard båtbyggeri i Drammen. Den hadde virkefelt fra Trøndergrensa til Kirkenes og base i Bodø. I 1969 gikk den ut av drift i Telegrafverket, og har siden hatt flere forskjellige eiere.I 2010 ble LETE overtatt av interesseforeningen OLINE fra et dødsbo.

Pengene fra Kulturminnefondet skal brukes til restaurering. Målet er at LETE skal istandsettes slik at den kan sjøsettes.Pengene kommer godt med, ettersom dette er et omfattende restaureringsprosjekt. Det er estimert at prosjektet vil koste rundt 6 millioner kroner totalt.

Kommentarer er skrudd av.

Drevet med WordPress. Levert av WooThemes

Design Ingrid&Odd - Utviklet av Nettvendt