HESTMANDEN får støtte fra Stiftelsen UNI

Vi skrev tidligere om STAVENES som fikk 400.000 av Stiftelsen UNI til å legge tredekke akter. Et annet fartøy som har fått mye støtte i år fra samme stiftelse er D/S HESTMANDEN som fikk hele 975.000 til istandsetting av skipet som seilende skip, herunder sikring. Dette er en flott gave for å få det nasjonale minnesmerket over krigsseilerne sertifisert i henhold til Sjøfartsdirektoratets krav for vernede skip. For å tilfredsstille ulike krav må skipet utrustes med radio og sambandsutstyr i tråd med Riksantikvarens retningslinjer, skriver Stiftelsen UNI i sin begrunnelse for gaven. Det er blant annet dette utstyret som mangler for at HESTMANDEN skal bli et seilende skip igjen. Vi ønsker lykke til og gleder oss til prosjektet.

HESTMANDEN - ankerside

HESTMANDEN på Fjordsteam 2018

HESTMANDEN, som i dag er en del av Vestagdermuseet, er forøvrig med på mange ulike arrangement. Foruten formidling av krigshistorie har skipet også vært med på blant annet veteranbåtfestivalen Fjordsteam, Arendalsuka, musikkteaterforestilling og Kulturminnedagen.

Du kan lese mer om HESTMANDEN under:
hestmanden.no
Skipsrevyen
Bredalsholmen

 

 

 

Kommentarer er skrudd av.

Drevet med WordPress. Levert av WooThemes

Design Ingrid&Odd - Utviklet av Nettvendt