Konferanser innen kulturminnevern

Foruten foreningens egen årlige konferanse 5. mars holder Riksanitkvaren og Kulturvernforbundet konferanser i mars.

Kulturvernkonferansen (17. mars) arrangeres av Norges Kulturvernforbund, som er paraplyen til alle de frivillige kulturvernorganisasjonene. Konferansen foregår på Sentralen i Oslo sentrum, og trekker alltid en god miks av frivillige, ansatte i organisasjoner og forvaltning og ansvarlige politikere med en interesse for kulturvernfeltet.

Årets utgave av Kulturvernkonferansen er en del av det offisielle programmet til det europeiske kulturarvåret hvor temaet er «Typisk norsk – ikke bare norsk». Hvordan er norsk kulturarv blitt til i møte med andre kulturer? Hvordan har vi blitt påvirket av impulser utenfra? Og hvordan har vi påvirket andre kulturer?

 

Riksantikvarens Frivillighetskonferanse (16. mars) arrangeres årlig i deres lokaler i Dronningens gate i Oslo. En rød tråd i konferansen er samarbeidet mellom oss frivillige organsasjoner og kulturminneforvaltningen, og hvordan man «spiller hverandre gode». Også Riksantikvaren tar utgangspunkt i Det Europeiske kulturarvsåret, og legger konferansen dagen før Kulturvernkonferansen så flest mulig utenbys fra skal kunne få med seg begge arrangementer.

Kommentarer er skrudd av.

Drevet med WordPress. Levert av WooThemes

Design Ingrid&Odd - Utviklet av Nettvendt