MS «Rogaland» åpen for alle

MS Rogaland

MS Rogaland

M/S «Rogaland» kommer til Kopervik 17. august, hyret inn av Byen vår Kopervik i forbindelse med Koperviks 150-årsjubileum, skriver Truls Horvei for Haugesunds Avis.

Vi leser videre i artikkelen som vi har fått lov til å gjengi:

– Vi ønsker å ha små drypp med historiske tilbakeblikk. Det passet
å få skipet hit. M/S «Rogaland» skal videre til Havnedagene i Haugesund 18 – 20 august.

Rute mellom Oslo og Bergen

Spennende at båten har gått i rute mellom Oslo og Bergen og hadde fast stoppested i Kopervik. Det var en postrute som spesielt de eldre vil kjenne til.

Vi vil ha åpent skip onsdag 17. august slik at folk kan komme om bord og se den flotte båten, forteller daglig leder i Byen vår Kopervik, Inger Karin Damm.

Ble senket i 1944

Mannskapet er forberedt på å snakke om skipet og litt om historien. Folk vil få oppleve en veteranbåt som er fremdeles er i drift.

– Hva er spesielt med M/S «Rogaland»? 

– Det er bygd i 1929 i Stavanger og var hurtiggående skip mellom Stavanger og Oslo. Den type skip er det ikke noen igjen av. I 1944 ble ble «Rogaland» sprengt på havnen i Bergen og gikk til bunns. Dette er den eneste norske båten som ble senket under krigen og som går fremdeles. Båten er unik, og derfor har Riksantikvaren tatt vare på den. Vi har fått byskipstatus, forteller styreformann i Stiftelsen Veteranskibet Rogaland, Sigurd Jansen til Haugesunds Avis.

MS Rogaland med i filmen DunkirkPå filmoppdrag

Det 57,5 meter lange skipet er ett av kun 14 fredete i landet. I vår var fartøyet på filmoppdrag i Frankrike.

Da ble det malt som hospitalskip; hvitt med rødt kors. Slik vil det seile inn til Kopervik. – Torsdag formiddag til søndag morgen er vi med på Havnedagene i Haugesund.

Historisk seilas og dans på dekk 

Søndag skal vi ut på et historisk seilas i nordfylket, sier Jansen. Den turen går i regi av Kopervik og omegn historielag. På kveldstid 17. august er det mulig å svinge seg på dekk om bord på «Rogaland» til tonene av Haugaland Trekkspillklubb.

, , , , , , , , ,

Kommentarer er skrudd av.

Drevet med WordPress. Levert av WooThemes

Design Ingrid&Odd - Utviklet av Nettvendt