Mjøsas hvite svane feirer 160!

Skibladner_Beate_2007_hiresTirsdag den 2. august var det duket for stor feiring på Mjøsa i anledning 160-årsdag for Skibladner. Norsk Forening for Fartøyvern var representert ved styreleder Tron Wigeland Nilsen, som både holdt tale, ble intervjuet på radio og på TV. En god dag for fartøyvernet på alle måter!

I talen understreket Wigeland Nilsen blant annet at Skibladner som Norges første fredede fartøy, har betydd mye for fartøyvernet. «Skibladner er således ikke bare Mjøsas hvite svane – men hele Norges hvite svane», sa Wigeland Nilsen.

Han fortalte videre at Norsk Forening for Fartøyvern holdt sitt årsmøte på Gjøvik i 2015, hvor et av temaene var: Skibladner – turisme på Mjøsa og Innlandsbåter – en skjult kulturarv – med utgangspunkt i Mjøsa.

Vi siterer fritt litt mer fra Wigeland Nilsen sin tale: «Det at årsmøtet ble lagt her, understreker at båttrafikken har betydd mye for utviklinga av innlandet generelt, og Mjøsa spesielt. Skibladner har hatt en unik betydning for fartøyvernet her i landet.

Fartøyvern er ikke gratis. Fartøyvern er avhengig av inntekter, og når det gjelder organisering, markedsføring og egeninntekter, så er Skibladner absolutt blant de flinkeste i klassen!»

Vi slutter oss til en rungende gratulasjon:

2. august er en merkedag for Skibladner med jomfrutur i 1856 og, fredning i 2006. Gratulerer med de første 160 år, og lykke til med de neste!

Klikk deg inn på intervjuet på radio her.

Klikk deg inn på intervjuet på TV her.

, , , ,

Kommentarer er skrudd av.

Drevet med WordPress. Levert av WooThemes

Design Ingrid&Odd - Utviklet av Nettvendt