Stolt fjordabåthistorie ved kongelig besøk i Bergen

Aktive fartøyvernere kunne i helgen glede seg over at Bergen Kommune ga god kaiplass for å vise frem den flotte, mangfoldige flåten på Vestlandet. Fartøyvern-entusiast Øyvin Konglevoll var svært fornøyd med at man fikk vist frem en historisk linje fra dampskip, via motorskip til fjordbuss.

Kong Harald og dronning Sonja ankommer i sjalupp 25.juni 2016. Foto: Harald Sætre

Kong Harald og dronning Sonja ankommer i sjalupp 25.juni 2016. Foto: Harald Sætre


Harald Sætre var til stede og rapporterer følgende fra en flott dag:
«Bergen var en av byene som fikk besøk av kong Harald og dronning Sonja i forbindelse med markeringen av 25 år som regenter. Kongeskipet la seg til helt inne på vågen og Kongen og Dronningen med følge ble fraktet i sjalupp det siste stykket inn til Shetland Larsens brygge.
I Bergen gjenspeilet de offisielle innslagene byens historie og tradisjon, hvor naturlig nok det maritime er en viktig del. Ved Bryggen lå flere av de gamle, restaurerte fjordabåtene, DS Stord I, DS Oster, MS Vestgar og MS Atløy som flotte representanter for de mange lokalrutebåtene som i sin tid holdt til i Bergen.I tillegg var det innslag fra det moderne og fremtidsrettede Bergen.
Kong Harald og dronning Sonja med følge i Bergen 25. juni 2016. Foto: Harald Sætre

Kong Harald og dronning Sonja med følge i Bergen 25. juni 2016. Foto: Harald Sætre

, , , , , , , , , , , , , , ,

Kommentarer er skrudd av.

Drevet med WordPress. Levert av WooThemes

Design Ingrid&Odd - Utviklet av Nettvendt