M/S Rogaland på spennende oppdrag

M/S Rogaland med i storfilm.

I år var det M/S Rogaland sin tur å delta i filminnspilling, slik MS Granvin fikk oppleve det i fjor – sistnevnte om enn bare i hjembyen Bergen.

Hjemkomsten til Stavanger skapte sydlandsk stemning i Vågen, skriver Stavanger Aftenblad, om da et av Norges største veteranskip kom hjem fra Frankrike på mandag. Styreformann Sigurd Jansen kunne fortelle om et vellykket oppdrag og en måneds opphold i den franske havnebyen Dunkirk. Der har «Rogaland» ligget til kai under filminnspillingen. Det amerikanske produksjonsselskapet Warner Bros hadde i forkant finkjemmet Europa etter originale båter fra førkrigstiden før de landet på valget av Stavangers utkårede byskip til storfilmen «Dunkirk».

Filmen skal handle om slaget som fant sted i mai 1940, der britiske og franske styrker ble evakuert med båt etter å ha blitt omringet av tyske styrker. Det tidligere kystruteskipet fra Stavanger har rolle som hospitalskip. Regissøren Christopher Nolan er kjent fra blant annet Batman-filmen «The Dark Knight», «Inception» og Supermann-filmen «Man of Steel». Matros. Thomas Johannesen og maskinist Thomas Rott kan begge ende opp med å komme på lerretet når «Dunkirk» kommer på kino neste sommer, noe de beskriver som en surrealistisk tanke.

Vi gratulerer MS Rogaland med vel utført tokt og håpe på flere slike oppdrag for vår flotte medlemsflåte – til inspirasjon for alle frivillige ellers positive ringvirkninger!

Her kan du lese mer om MS Rogaland

, , , ,

Kommentarer er skrudd av.

Drevet med WordPress. Levert av WooThemes

Design Ingrid&Odd - Utviklet av Nettvendt