HVALER TIL ISEGRAN

MS «Hvaler» har ligget i Engelsviken fra 30.10.2014 til 31.03.2015. I dag ble båten slept til Isegran, som skal være fast hjemmehavn tiden fremover.

Dagen kom med flott vårvær, en liten dis foran sola og en lett bris fra nord øst. Nordøstlig vind betyr fralandsvind og nesten flatt vann. Noen har trolig gode forbindelser med værgudene? Vi var en halv time forsinket i starten, men det hadde liten betydning. Ved Engelsviken Slip har hovedmotoren blitt satt på plass. Nå er reverseringskassa, mellomakselen og motoren på linje.

Slepet gikk utenfor Smaugstangen og inn Hankøsundet. Videre innaskjærs, forbi Mærrapanna, Lyngholmen og Flatskjæra, rundt Strømtangen og opp elva mot Fredrikstad.Det var bestilt åpning av bruene i Fredrikstad til kl. 13,00. Vi var der i god tid og måtte vente en liten stund. Slepet gjennom byen ble en liten parademarsj og en god reklame for gamle Hvaler. På Isegran var det møtt fram mange mennesker som ønsket oss velkommen. Heidi – kona til Knut Alnæs – ønsket oss velkommen med hjemmebakt kake. Det er strømaggregat om bord slik at det kunne kokes kaffe på turen og ved ankomst. Den tradisjonelle ankerdrammen uteble, vi får ta den ved en annen anledning.

Tekst og foto:  Thor Willy Eriksen

 

På vei ut 2 ved kai Isegran 3 Ved Porselenskaia 4 Ved kai Isegran Mot Isegran 2 I Hankøsundet 5 Hvaler fortøyes Heidi og Knut Alnæs, Olav Sommerin

 

 

Kommentarer er skrudd av.

Drevet med WordPress. Levert av WooThemes

Design Ingrid&Odd - Utviklet av Nettvendt