RS 14 «Stavanger» til Norsk Maritimt Museum er skrinlagt

I lengre tid har Redningselskapet og Norsk Maritimt Museum planlagt å sette RS 14 «Stavanger» på inn i båthallen på Bygdøy slik at den kan inngå i en større samling norske tradisjonsbåter. Dette var ønsket av tidligere eier, veteranskøytemiljøet og Riksantikvaren. Nå er prosjektet skrinlagt melder Norsk Maritimt Museum i en pressemelding (les den her). Norsk Forening for Fartøyvern ble i høst på at dette kunne bli utfallet og et samlet årsmøte oppfordret Redningselskapet og Norsk Maritimt Museum til ikke å oppgi planene.

Utalelese fra et samlet årsmøte i Norsk Forening for Fartøyvern 10.-12.10.2014

Til ledelsen i Redningsselskapet og Norsk Maritimt Museum.

RS 14 Stavanger ble solgt til Redningsselskapet med klausul om at hun skulle bevares på land i hus i museumssammenheng. Fartøyet, som har status som vernet, har mottatt støtte fra Riksantikvaren både til tilbakeføring og landsetting. Det er også samlet inn en del private midler til dette formålet.

En rekke entusiaster både i Den Norske Veteranredningsskøyteforening og Seilskøyteklubben Colin Archer som er opptatt av Redningsselskapets historie, har engasjert seg i arbeidet med å samle RS 14 Stavanger og Redningsselskapets museum. Museet måtte flytte fra Horten og er livsverket til Grete og Per Rasmussen.

 Vi er gjort kjent med at Redningsselskapet er i ferd med å trekke seg fra avtalen.

Et enstemmig årsmøte i Norsk Forening for Fartøyvern forventer at avtalen etterleves. 

http://nn.wikipedia.org/wiki/RS_«Stavanger»

Foto: Redningsselskapet

Foto: Redningsselskapet

Kommentarer er skrudd av.

Drevet med WordPress. Levert av WooThemes

Design Ingrid&Odd - Utviklet av Nettvendt