«Stavenes» 110 år!

Den 1. september var det feiring og markering av «Stavenes» 110-års jubileum. Først var det omvisning i Trikkehallen av den nyoppussa dampmaskinen. Deretter var det feiring på framdekket av «Stavenes» i Dåfjorden. Sigrid Molstads sang «Stavenes – eventyrlast» ble avspilt, og hedersgjest var siste skipper Alfred Berge som overrakk kr 100 000 i gave til restaureringen. Det kom også melding om kr 250 000 fra Riksantikvaren. Disse midlene sammen med tidligere midler fra Vestenfjeldske Bykreditts Stiftelse vil fullfinansiere leggingen av nytt hoveddekk og brudekk, samt ferdigstillelse av livbåtarrangement.

I tillegg til nåværende leder deltok også tidligere leder Per Hove og Hallstein Ese. Ese ble utnevnt til 2. æresmedlem for sin lange kamp for restaurering av «Stavenes». Geir Røssland, daglig leder ved Dåfjorden Slipp, orienterte om arbeidet som var gjort og skal gjøres ombord. Vegard Bakka, med fartstid som postmann ombord i fjordabåter, hadde fått tak i poststempel til «Stavenes» og hadde lagt til egne spesialstempla konvolutter for dagen. Morten Neset, som har vært raus med «Stavenes» ved flere anledninger, kunngjorde at han ga de første kr. 10 000.- til innredning av postlugaren.

Ellers var det omvisning ombord og alle fikk servert kaffe, lefser og jubileumskake fra Leirvik Dampbakeri.

En flott 110-årsdag.

Kommentarer er skrudd av.

Drevet med WordPress. Levert av WooThemes

Design Ingrid&Odd - Utviklet av Nettvendt