M/S «Vestgar» fredet

M/S «Vestgar» fra 1957 er vårt mest intakte fartøy av sjøbusstypen, og trafikkerte last- og passasjerruten mellom Øygarden og Bergen. Fartøyet er nå fredet av Riksantikvaren.

M/S «Vestgar» var en av de mange «sjøbussene» som fornyet ruteskipsflåten etter krigen, da motorskip avløste dampskipene. M/S «Vestgar» ble levert fra P. Høivolds Mek. Verksted i Kristiansand i 1957 til Øygardsbåtane L/L. «Vestgar» gikk mellom Bergen til Norøysund, siste utpost nord i Øygarden kommune. I 1979 ble fartyet solgt til Pinsemenigheten Filadelfia i Oslo og ble misjonsskip under navnet «Fredsbudet». I 2007 ble selskapet Øygardsbåtane reetablert og Vestgar kjøpt tilbake til fartsområdet som veteranskip.

Mange frivillige har i lang tid lagt ned et stort arbeid med restaurering av skipet, og oppnådde i 2012 å få igjen passasjersertifikatet. «Vestgar» fikk status som verna skip i 2008, og skal gjennomgå en restaurering tilbake til slik skipet var i perioden da det var i drift.

Kommentarer er skrudd av.

Drevet med WordPress. Levert av WooThemes

Design Ingrid&Odd - Utviklet av Nettvendt