Fartøyvernets ABC 2013

Fartøyvernets ABC Horten 22.-24. november 2013
Fartøyvernets ABC Horten 22.-24. november 2013

Fra den 22. til 24. november var 22 fartøyvernere samlet på Gamlehorten Gjestegård, som ligger idyllisk til i  Kulturparken Karljohansvern i Horten. Anledningen var at Norsk Forening for Fartøyvern arrangerte kurset Fartøyvernets ABC.

For ett år siden ble det samme kurset holdt i Gratangen, men denne gangen var programmet finslipt og komprimert. Bakgrunnen for kurset ligger i Nasjonal verneplan for fartøy som ble lansert i 2010 av daværende miljøvernminister Erik Solheim. I vernplanen er økt kompetanse et av mange tiltak på hvordan vi bedre skal ivareta vernede fartøy for framtiden. Arrangementet var støttet økonomisk av Riksantikvaren, og seniorkonsulent Sverre Nordmo hos Riksantikvaren deltok også aktivt på kurset.

Foruten Nordmo holdt Rune Tollisen fra Mohawk II, Thomas Olsen fra Bredalsholmen Dokk og Fartøyvernsenter, samt Trond Melsom og Morten Hesthammer fra styret i Norsk Forening for Fartøyvern innlegg i løpet av kurset.

Tilbakemeldingene fra deltakerne har vært svært positive, noe som tyder på at det var en lærerik og hyggelig kveld for alle.

Nedenfor finner du presentasjoner fra Fartøyvernets ABC i Horten.

ABC, Bestillerkompetanse 1

ABC, Historisk teknisk dokumentasjon

ABC, Hvordan_skaffe_midler

ABC, Istandsettingsdokumentasjon

ABC, Kostnadsoverslag

ABC, Organisering_og_organisasjonsarbeid

ABC, Synfaring

Antikvariske prinsipp i fartøyvernet – Sverre Nordmo

Kommentarer er skrudd av.

Drevet med WordPress. Levert av WooThemes

Design Ingrid&Odd - Utviklet av Nettvendt